Over mij

INA DAVIDS-SNIJDERS

1954 is mijn geboortejaar. De eerste 24 jaar ben ik opgegroeid in Gramsbergen. Een stadje aan de Vecht in Overijssel. Na mijn huwelijk ben ik in Nieuw-Amsterdam neergestreken, waar ik inmiddels al weer vele jaren woon en werk.
Vanaf jonge leeftijd ben ik creatief bezig en volg allerlei cursussen op creatief gebied. Tekenen was iets wat ik ook graag deed, later kwam er verf aan te pas. In het begin olieverf, later ook aquarel. Zoals zo velen doen heb ik veel werk nageschilderd van o.a. Marjolein Bastin en later Ton Schulten. Op zich was het leuk maar het gaf te weinig voldoening. Dus werd het tijd voor een totaal andere richting.
In 2007 heb ik cursussen gevolgd in abstract schilderen bij Ria Dijkstra en hier kwam ik “helemaal los” Een totaal andere manier van schilderen en er ging een wereld voor mij open. Het was een ware zoektocht naar kleuren en composities.
Van 2010 tot heden krijg ik les van Edith Stoel die mij helpt om mijn eigen identiteit te ontwikkelen. Hier komen de licht figuratieve werken uit voort en wordt het ook iets kleurrijker. Ik werk hoofdzakelijk met acrylverf, soms gecombineerd met inkt en gebruik ook restmaterialen in mijn werk zoals papier, oude kranten, zand, stof of als er iets op straat ligt, dan gaat het altijd mee voor in de verzamellade. De abstracte werken komen niet voort uit een vooropgezet plan, maar intuïtief.
In 2011 meegedaan aan een landelijke wedstrijd van de Volkskrant “Het Vierkante Ei”
Van de 2200 inzenders mocht ik met 59 andere finalisten in het Van Abbe Museum  mijn werk “DE BAKKER” tentoonstellen.

Zelfportret

De Bakker

In 2012 bij “De Verzameling” uitgeschreven door het CBK  gekozen als 3e prijswinnaar door het publiek met het werk “ZOEKTOCHT IN DRENTHE

Zoektocht in Drenthe

  ‘ZOEKTOCHT IN DRENTHE’

In 2015 bij “Landschap in mijn hoofd” uitgeschreven door het CBK gekozen als publiekswinnaar met 85 stemmen met het werk  “Storm”

‘STORM’

    MASTERCLASSES VAN; 2012 Sam Drukker, 2016 Gabriëlle Kroeze, 2016 Anneke Wilbrink